ନିଜର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢାଇବା ପାଇଁ ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ଖାଆନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ I

ବର୍ତ୍ତମାନ କରୋନା ମହାମାରୀ ଚାଲିଥିବା ବେଳେ ସବୁଠୁ ମହତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ କଥା ହେଲା ଆମେ କରୋନା ସହିତ କିପରି ଲଢ଼ିବା ,ସେଥିପାଇଁ ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ଦୃଢ ରହିବ ଆବଶ୍ୟକ l କାରଣ ଦୁର୍ବଳ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧ ଥିବା ଲୋକ ମାନଙ୍କୁ ଶୀଘ୍ର କରୋନା ଆକ୍ରମଣ କରିପାରେ

ଗବେଷକ ମାନଙ୍କ ମତରେ ସନ୍ତୁଳିତ ଆହାର ଉପରେ ଆମ ଶରୀର ନିର୍ଭର କରିଥାଏ l ଆମେ ନିଜ ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢାଇବା ପାଇଁ ସକାଳର ଜଳଖିଅକୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେବା ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି ଗବେଷକ ମାନେ କହିଛନ୍ତି l ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସବୁଜ ପନିପରିବା ଓ ଫଳ ସହିତ ଆଉସବୁ କଣ ଖାଇବା ଆବଶ୍ୟକ l

* ଯଦି ଆପଣ ଏହି ସମୟରେ ସକାଳୁ ଉଠି ଜଳଖିଆରେ ଓଟ୍ସ ଖାଉଛନ୍ତି ତେବେ ଶରୀର ପାଇଁ ଖୁବ ହିତକାରବ l ଏହା ଶରୀରର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା କୁ ବଢ଼ିଥାଏ l ଏଥିରେ ଫାଇବରର ଭରପୁର ମାତ୍ରା ରହିଛି l ଆପଣ ଏଥିରେ ଚାହିଁଲେ ବିଭିନ୍ନ ପାରିବ ମଧ୍ୟ ମିଶାଇ ଖାଇ ପାରିବେ l

* ଜଳଖିଆରେ ପାଚିଲା ଅମୃତ ଭଣ୍ଡ ଖାଇବା ଖୁବ ହିତକର ଅଟେ l ଏହା ଆମର ପେଟକୁ ସଫା ରଖିବା ସହିତ ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ-ସି ମଧ୍ୟ ରହିଛି ଏବଂ ଭିଟାମିନ-ବି ,ଫୋଲଡ ଓ ପୋଟାସିୟମର ଭଲ ମାତ୍ରା ରହିଛି l ଅମୃତ ଭଣ୍ଡାରେ ଅଟେ ଗୁଡିଏ ପୋଷକତତ୍ୱ ରହିଥିବା କାରଣରୁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢି଼ଥାଏ l

* ବର୍ତମାନ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁ ଚାଲିଛହି ତା ସହିତ କରୋନାର କାୟା l ସେଥିପାଇଁ ନିଜର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ନିହାତି ବଢାଇବା ଆବଶ୍ୟକ l ତେଣୁ ଗବେଷକ ମାନଙ୍କ ମତରେ ଦହି ହେଉଛି ଏହାର ଗୋଟିଏ ଭଲ ସ୍ରୋତ l ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ଦାହିକୁ ସାମିଲ କରନ୍ତୁ l

* ଜଳଖିଆ ଆପଣ ଯାହାବି ଖାନ୍ତୁନା କାହିଁକି ସେଥିରେ ମିଠା ଅଁଳା ଖାଇବା ଲାଭ ଦାୟକ l ଏହା ପେଟ ,ତ୍ୱଚା ଓ କେଶ ପାଇଁ ଗୁଣକାରୀ ହେବ ସହିତ ଭିଟାମିନ ସି ରହିଥିବା କାରଣରୁ ଶରୀରରେ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ିଥାଏ l ତେଣୁ ଗବେଷକ ମାନଙ୍କ ମତରେ ସକାଳ ଜଳଖିଆରେ ମିଠା ଅଁଳା ଖାଇବା ଉଚିତ l

Advertisement Placement

Commercial Space

Advertisement Placement

Commercial Space
Click Here

Advertisement Placement

Commercial Space

Advertisement Placement

Commercial Space
Click Here